Вступ Білорусі у війну проти України вкрай малоймовірний – ISW

Режим Лукашенка намагається підтримати інформаційну операцію, спрямовану на закріплення українських сил на кордоні з Білоруссю.

    Вступ Білорусі у війну проти України вкрай малоймовірний - ISW

Експерти ISW оцінили можливість вступу Білорусі у війну проти України / Фото Reuters

Вступ Білорусі у війну проти України вкрай э малоймовірным. Режим Олександра Лукашенка продовжує виставляти інформаційні умови для протидії російському тиску з приводу участі в бойових діях. Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти зазначають, що білоруський диктатор звинуватив Київ і НАТО в зростанні кількості провокацій біля кордону, стверджуючи, що Україна намагається втягнути у війну сили Союзу.

У свою чергу, міністр оборони Білорусі Віктор Хренін говорив про те, що прямої підготовки до війни немає і що Білорусь лише захищатиме свою територію.

Аналітики Інституту вивчення війни пояснюють, що Лукашенко і Хренін озвучили відповідні коментарі, щоби підтримати триваючу інформаційну операцію, спрямовану на закріплення українських сил на кордоні з Білоруссю. Водночас, згадуючи НАТО, вони намагаються переконати РФ, що їхні військові мають залишатися в Білорусі для захисту від “потенційної” агресії Альянсу.

“І таким чином Лукашенко і Хренін хочуть створити інформаційні умови для протистояння російському тиску щодо вступу Білорусі у війну проти України. Саме тому вступ Білорусі у війну вкрай малоймовірний”, – додали аналітики.