У голові хлопчика назавжди залишаться уламки снаряда: у Львові лікарі врятували життя Михайла з Бахмута

Осколок в голові Михайла спровокував інфаркт мозку. Хлопчикові пощастило вижити, але його батько загинув під час прильоту російської ракети в їхній двір у Бахмуті.

    У голові хлопчика назавжди залишаться уламки снаряда: у Львові лікарі врятували життя Михайла з Бахмута

За життя Михайла Баєва лікарі боролися три місяці / Фото facebook.com/1tmolviv

Українські лікарі врятували життя 12-річному Михайлу Баєву, який був поранений осколками снаряда, що прилетів прямо у двір його будинку в Бахмуті.

За життя хлопчика три місяці боролися лікарі Національного реабілітаційного центру Незламні, йдеться у повідомленні в Facebook на сторінці Першого медичного об’єднання Львова.

Коли почався обстріл, сім’я Баєвих клопотала по господарству. Снаряд впав прямо у двір, а осколки розлетілися по сторонах. Батько був смертельно поранений, а Мішу відкинуло в будинок ударною хвилею.

У місцевій лікарні у дитини діагностували десятки осколків на обличчі та шиї, пошкодження сонної артерії та інфаркт головного мозку, який спровокував один з осколків.

У критичному стані Мішу терміново евакуювали до Дніпра. Там медикам вдалося відновити кровопостачання мозку і стабілізувати стан дитини. Далі в евакуаційному поїзді хлопчика відправили до Львова. У Національному реабілітаційному центрі Незламні Першого медоб’єднання Львова в боротьбу за його життя включилася команда Центру дитячої нейрохірургії.

    У голові хлопчика назавжди залишаться уламки снаряда: у Львові лікарі врятували життя Михайла з Бахмута

Хлопчик не міг ходити, ковтати і говорити / Фото facebook.com/1tmolviv

На той момент через пошкодження сонної артерії хлопчик не міг ходити, ковтати і говорити. Комп’ютерна томографія показала, що в мозку дитини залишилося ще два осколки – в ділянці позаду очей і тім’яному поруч з життєво важливими магістральними судинами.

Видаляти ці осколки було занадто небезпечно через ризик сильної кровотечі, тому дитину почали лікувати медикаментозно. Працювати з Мішею почали фізичний терапевт і логопед. Паралельно відбувалося загоєння осколкових поранень і опіків.