Почесними громадянами Ірпеня стали художник Бенксі та чиновник Укрзалізниці

Фото: Ирпенский городской совет Графіті Бенксі в Ірпені

Художник Бенксі залишив на одному із зруйнованих будинків в Ірпені своє графіті, а керівник регіональної філії Південно-Західної залізниці Андрій Букін особисто координував евакуацію мешканців Ірпеня.

 

Міська рада Ірпеня Київської області ухвалила рішення про надання статусу почесних громадян міста всесвітньо відомому британському вуличному художнику Бенксі та керівнику регіональної філії Південно-Західної залізниці Андрію Букіну. Про це повідомляє прес-служба Ірпінської міської ради.

 

“Художник Бенксі залишив на одному з зруйнованих рашистами будинків в Ірпені своє графіті, таким чином привернув увагу світової спільноти до масштабів руйнувань Ірпеня та увічнивши своєю творчістю історію боротьби Ірпеня та ідею його відродження”, – йдеться у документі, який підписав міський голова Олександр Маркушин.

 

А керівник регіональної філії Південно-Західної залізниці Андрій Букін особисто координував евакуацію мешканців Ірпеня, створення “Залізного містечка” для тимчасового проживання ірпенців, що втратили житло, швидке відновлення залізничного моста через річку Ірпінь, перевезення гуманітарної допомоги та матеріалів для відновлення міста.

 

Нагадаємо, під час свого візиту до України Бенксі створив сім робіт. Дві з них він створив у Києві. У Бородянці Бенксі намалював хлопчика, який лає матом чоловіка, який нагадує президента країни-агресора Росії Володимира Путіна, а також уже всім відому гімнастку, яка спирається на зруйновані конструкції будівель. Також його роботи з’явилися у Гостомелі, Ірпені, Горенці.

 

ЗМІ дізналися особистість анонімного художника Бенксі

 

 

 

Джерело Блогинг