У Києві починають працювати ялинкові ярмарки

Купити “легальну” ялинку в Києві можна буде більш ніж на 100 локаціях

Усі хвойні повинні бути чиповані або мати бирку з усією інформацією про походження дерева.

 

З четверга, 15 грудня, у столиці відкриватимуться ялинкові ярмарки, які працюватимуть до 31 грудня. Список локацій можна переглянути на сайті kyivcity.gov.ua Про це повідомляє Київська міська держадміністрація.

 

Всі натуральні ялинки повинні бути чиповані або мати бирку (самоклейну етикету) з усією інформацією про походження хвойного дерева.

 

Контролюватимуть законність продажу хвойних дерев у столиці інспектори благоустрою.

 

Також у Києві триває кампанія зі збереження хвойних рослин у передноворічний період, а штраф за незаконно зрубане дерево може сягати кількох тисяч гривень.

 

До речі, у парку Партизанської слави на місці злочину вже спіймали правопорушника, який спиляв і намагався вкрасти хвойне дерево. Інцидент стався під час комендантської години у ніч проти 15 грудня. Правопорушником, який незаконно спилив ялинку, виявився громадянин К. 1970 року народження. Чоловіка затримали відразу після скоєння ним правопорушення, і тепер міру покарання йому визначить суд.

 

Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у різних районах Києва встановлять новорічні ялинки, у тому числі і на Софійській площі, але масових заходів та концертних програм не буде.

 

 

 

Джерело Блогинг