Без світла залишається 80% Київщини – ОВА

Фото: Корреспондент.net Ситуація з електропостачанням на Київщині залишається складною

Внаслідок масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури Укренерго застосовує екстрені відключення електрики.

Ситуація з електропостачанням у Київській області залишається критичною – без електрики поки що залишається 80% регіону. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

“Внаслідок масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури Укренерго застосовує екстрені відключення електрики. Без світла перебуває 80% регіону. Найскладніша ситуація у Бучанському, Вишгородському, Обухівському та частково Фастівському районах. Це більш як 30 громад”, – написав Кулеба в офіційному ТГ-каналі.

Під час відновлення електропостачання пріоритет мають об’єкти критичної інфраструктури – лікарні, об’єкти тепло- та водопостачання.

Голова ОВА зазначив, що з кожним ворожим обстрілом складність та тривалість ремонтних робіт зростає.

“У координації з Укренерго та ДТЕК докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше відновити електропостачання та вийти на планові графіки відключень. Будемо оперативно інформувати про хід відновлювальних робіт. Прошу з розумінням ставитися до ситуації”, – сказав Кулеба.

Раніше повідомлялося, що у Києві відновили водопостачання.

Нагадаємо, сьогодні у Києві діє режим аварійних відключень світла. Також метро у столиці розпочало роботу в обмеженому режимі.

В Укренерго заявили, що зараз у Києві забезпечується менше половини потреб споживання, у пріоритеті – живлення критичної інфраструктури.

Джерело Блогинг