Київ отримав ще 10 автобусів від Риги – Кличко

Фото: kyivcity.gov.ua Київ отримав ще 10 міських автобусів від Риги як допомогу

Рига від початку широкомасштабної агресії передала українській столиці вже 21 сучасний міський автобус.

 

Київ отримав ще 10 міських автобусів від Риги як допомогу. Загалом Рига від початку широкомасштабної агресії Росії передала українській столиці вже 21 сучасний міський автобус. Про це повідомляє КМДА.

 

На церемонії передачі автобусів, зокрема, були присутніми голова сейму Латвійської Республіки Едвардс Смілтенс, віце-мер Риги Едвардс Ратнікс, надзвичайний та повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Ілгварс Клява.

 

“Міжнародні партнери, як і раніше, підтримують українську столицю. На початку січня цього року ми отримали від фінського міста Тампере три пасажирські автобуси. А сьогодні ще 10 сучасних міських автобусів від наших латвійських партнерів. Кілька днів тому, 10 січня, вони виїхали з Риги і сьогодні Вранці прибули у Київ. Також в автобусах – гуманітарна допомога, яку зібрали громадяни Латвії для українців – генератори, ковдри, продукти харчування”, – сказав Віталій Кличко.

 

 

 

 

Очолив латвійську делегацію у Київ глава сейму Латвії Едвардс Смілтенс. Наприкінці квітня минулого року Смілтенс, тоді віце-мер Риги, вже приїжджав у столицю України і передав від Риги 11 автобусів і гуманітарну допомогу. Тоді як подарунок Києву Смілтенс також привіз банку з монетами – це були заощадження латвійського хлопчика, який пожертвував їх на підтримку українців. Цього разу особливим подарунком став генератор, який передав Києву чоловік похилого віку – житель Риги. Генератор він раніше купив для свого будинку, але потім вирішив, що киянам він сьогодні потрібніший. Дружина латвійця до подарунка додала теплі зимові шкарпетки, які зв’язала сама.

 

“Ваша країна справила величезний вплив і на те, що ми у Латвії мали сміливість втілити певні історичні рішення. Ми знесли всі пам’ятники часів російського окупаційного режиму, ми почали говорити голосно і правдиво про цінності, яких прагнемо і які будемо захищати. Ви захищаєте ті самі цінності, що і ми. Тому ми підтримуємо вас. І і надалі будемо це робити. Сьогодні ми тут вдруге. І приїдемо ще не раз! До перемоги!” – наголосив глава сейму Латвійської Республіки Едвардс Смілтенс.

 

З перших днів повномасштабної агресії Росії проти України Київ отримує допомогу від міст-партнерів. Вона йде звідусіль – з Польщі і Німеччини, з країн Балтії, Іспанії, Франції, Швейцарії і багатьох інших дружніх держав.

 

Так з березня 2022 року Київ отримав більш як 40 сучасних карет швидкої допомоги, 36 пожежних автомобілів (два з них у грудні відправили у Харків, який зазнає постійних обстрілів). І вже 72 автобуси. Зокрема, від Риги всього – 21 автобус. Від фінського Тампере – три автобуси. І від кількох німецьких міст – 48 автобусів. Всі автобуси, які було отримано раніше (до сьогоднішніх), працюють на маршрутах столиці. Зокрема на 11 автобусних маршрутах, а також вийшли на заміну на три трамвайні та п’ять тролейбусних маршрутів Києва.

 

Нагадаємо, раніше компанія Berliner Verkehrsbetriebe (BVG), яка є найбільшим комунальним перевізником у Берліні, передала Києву чотири двоповерхові автобуси.

 

Джерело Блогинг