У Києві зареєстрували новий суд замість ОАСК

Фото: САП Реєстрацію КМОАС провели 28 лютого

Після початку роботи КМОАС до нього буде перенаправлено всі справи з юрисдикцією міста Києва.

 

У Києві замість ліквідованого Окружного адміністративного суду з’явився новий. Його вже зареєстрували, повідомляє Державна судова адміністрація України у п’ятницю, 17 березня.

 

Вказано, що реєстрацію нового Київського міського окружного адміністративного суду (КМОАС) було проведено 28 лютого. Він буде за адресою: вул. Липська, будинок. 18/5, м. Київ.

 

Суд створено законом України № 2825-IX, який набув чинності 15 грудня минулого року та яким було ліквідовано Окружний адміністративний суд Києва.

 

З початку роботи КМОАС у нього буде перенаправлено всі справи з юрисдикцією міста Києва. Крім того, 21 лютого було призначено керівника апарату Київського міського окружного адміністративного суду, який тимчасово виконує обов’язки. Цю посаду обійняла Наталія Оленченко.

 

Нагадаємо, 13 грудня 2022 року президент Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою закон про ліквідацію ОАСК.

 

Незадовго до цього Держдеп США оголосив про запровадження санкцій проти голови ОАСК Павла Вовка та двох членів його родини.

 

 

Джерело Блогинг