Повінь у Києві кілька днів поспіль йде на спад

Фото: РБК-Украина Затоплений Гідропарк у Києві

До критичного рівня води у Дніпрі залишилося 72 см. За прогнозами, паводок цього року не досягне цієї позначки.

Весняна повінь у Києві йде на спад, а рівень води зменшується. Однак на Лівому березі залишаються підтопленими приватні будинки та парки. Про це повідомляє прес-служба Київської міської військової адміністрації у Telegram.

Станом на ранок 19 квітня рівень води у Дніпрі в межах столиці становить 9 343 см за Балтійською системою. За останню добу вода відійшла ще на сім сантиметрів, тож у Києві зберігається другий (помаранчевий) рівень небезпеки.

“Зараз повінь кілька днів поспіль йде на спад. Наразі по Києву не зафіксовано аварійних підтоплень”, – заявив голова КМВА Сергій Попко.

За його словами, затопленими залишаються парк Муромець, Гідропарк, Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків.

Пік повені очікується 22 квітня. До критичного рівня води у Дніпрі ще 72 см (критичний рівень – 9 415 см). За прогнозами, паводок цього року не досягне цієї позначки.

“Але всі необхідні служби у посиленому режимі готуються до будь-яких надзвичайних ситуацій. Зокрема, сьогодні будуть проведені спеціалізовані навчання з порятунку людей та ліквідації наслідків повені. Київ готовий захистити своїх мешканців”, – наголосив Попко.

Нагадаємо, напередодні у низці областей України було оголошено найвищий (червоний) рівень небезпеки через повінь.

Раніше Корреспондент.net детально писав, звідки взялася велика вода в Україні цього року. Подібної повені в країні не було 10 років.

Джерело Блогинг