У Києві другий день поспіль росте рівень води

Фото: Скриншот Все ще є затоплення заплави, прирічкових територій у міській та приміській зоні Києва

Залишаються підтопленими заплавні території – острови у парку Муромець, Гідропарк, Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків.

У Києві за останню добу рівень води у Дніпрі піднявся ще на 6 сантиметрів – уже два дні поспіль у столиці фіксується зростання рівня води. Про це повідомила Київська міська військова адміністрація у середу, 26 квітня.

“Станом на 9:30 рівень води у річці Дніпро у Києві біля моста Метро становить 9 300 см, що на 6 см більше вчорашнього показника. Після тижневого спаду рівня води два дні поспіль фіксується зростання”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що аварійних підтоплень по місту не зафіксовано. Рівень небезпеки гідрологічних явищ – І (жовтий).

Крім того, він зауважив, що у столиці утримується затоплення заплави шаром близько 35 см. Зокрема, залишаються підтопленими заплавні території – острови у парку Муромець, Гідропарк, Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків.

Влада наголошує, що промислові об’єкти та житлові масиви міста поза загрозою підтоплення.

“Ми продовжуємо уважно моніторити цьогорічне водопілля. Влада міста та всі служби готові до потенційно можливих надзвичайних ситуацій”, – додали у КМВА.

Нагадаємо, напередодні в Україні були підтоплені 1,2 тисячі господарств і 200 будинків, а також понад 21 тисяча га сільськогосподарських угідь.

Також синоптики попереджали, що внаслідок ймовірних значних опадів, можлива друга хвиля повені наприкінці квітня чи початку травня.

Джерело Блогинг