Депутата Київради просять оголосити в міжнародний розшук

Фото: Владислав Трубіцин/Facebook Депутат Київради Владислав Трубіцин виїхав з України

Прокурори розшукують депутата Київради Владислава Трубіцина, обвинуваченого в отриманні 1,39 млн гривень хабаря.


Спеціальна антикорупційна прокуратура подала клопотання про міжнародний розшук депутата Київської міської ради, якого обвинувачують в отриманні 1,39 млн гривень неправомірної вигоди за сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці. Про це повідомляє пресслужба САП.

Ім’я обвинуваченого не називається, проте, за даними ЗМІ, ідеться про позафракційного депутата Київської міської ради Владислава Трубіцина, голову постійної комісії Київської міської ради з підприємництва, промисловості та міського благоустрою.

“У зв’язку з неявкою обвинуваченого вдруге на судове засідання та інформацією про його відсутність в Україні прокурор САП подав клопотання до ВАКС щодо міжнародного розшуку обвинуваченого. Також обвинувачення вимагатиме звернення всієї застави в розмірі 10 млн 886 тисяч гривень у дохід держави та обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щойно його затримають”, – йдеться у повідомленні.
 

У САП нагадали, що 11 жовтня 2022 року НАБУ та САП скерували до суду справу за обвинуваченням чинного депутата Київської міської ради та ще п’ятьох в отриманні 1,39 млн гривень неправомірної вигоди за сприяння в організації роздрібної торгівлі в столиці.

 

Наразі обвинувальний акт стосовно депутата і спільників розглядається у Вищому антикорупційному суді.

 

З моменту затримання 11 лютого 2022 року депутату Київської міської ради обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 14 млн 886 тисяч гривень. Враховуючи, що за обвинуваченого внесено заставу, на нього було покладено процесуальні обов’язки, передбачені нормами КПК України.

 

Згодом ухвалою слідчого судді від 11 травня 2022 року розмір застави зменшено до 10 млн 886 тисяч гривень – 2 млн гривень перераховано на ЗСУ, а 2 млн гривень – повернуто заставодавцю. Надалі ухвалою слідчого судді від 16 червня 2022 року, яка задовольнила клопотання сторони захисту, розмір застави було зменшено до 9 млн 886 тисяч, 1 млн гривень повернуто заставодавцю.

 

16 травня 2023 року обвинувачений, порушуючи обов’язки, не з’явився на судове засідання, адвокати не могли повідомити про місцеперебування обвинуваченого.

Слідство встановило, що обвинувачений перетнув кордон України 13 травня. На сьогодні місцеперебування обвинуваченого невідоме.

Нагадаємо, 11 травня територіальне управління Державного бюро розслідувань провело обшук у будівлі Київської міської ради.

Джерело Блогинг