Укренерго назвало головну причину відключень світла у Києві

Фото: Укренерго У Києві стали виникати проблеми зі світлом

Існують приховані пошкодження, що дають про себе знати інколи через тривалий час після обстрілів.

Першочерговою причиною екстрених відключень електроенергії у Київському регіоні є пошкодження мереж через масовані обстріли російських агресорів. Про це повідомило Укренерго у середу, 21 червня.

“З’ясовується причина технічного збою в роботі обладнання, яке призвело до необхідності застосування екстрених відключень у Києві та області. Але першочергова – це пошкодження мереж внаслідок піврічних масованих обстрілів росіян”, – йдеться у повідомленні.

Енергетики запевнили, що ремонти тривають постійно на всіх пошкоджених об’єктах. Але існують приховані пошкодження, що дають про себе знати інколи через тривалий час після обстрілів.

“Те, що одразу після ракетного удару було мікротріщиною далеко від епіцентру, за кілька місяців роботи під навантаженням перетворюється на значне пошкодження і вимагає додаткового часу ремонтів. Тому ризики порушення в роботі обладнання залишаються”, – пояснили у Укренерго.

Також повідомляється, що сьогодні через російські обстріли сталися відключення світла на Донеччині і Харківщині. А через негоду були пошкоджені мережі обленерго у Київській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Одеській, Сумській і Харківській областях.

“Живлення споживачів обленерго у більшості відновило, але в окремих районах все ще продовжуються роботи”, – додали енергетики.

Нагадаємо, сьогодні вранці виникла аварійна ситуація в мережах Києва. Світло частково зникло у п’яти районах міста і у Бучанського району Київської області. Також у деяких районах столиці виникли проблеми з водою. Об 11:40 енергетики відновили живлення споживачів.

Вчора у Києві також спостерігалися проблеми зі світлом. Відключення спостерігалися на Подолі, Оболоні та частково на Троєщині.

Джерело Блогинг