У Києві двоє товаришів намагалися продати психотропів на 2,5 млн гривень

Наркоділки за допомогою телеграм-каналу знаходили замовників, маскували товар і відправляли через пошту

Наркоділки за допомогою телеграм-каналу знаходили замовників, маскували товар у банках з-під косметичних засобів і відправляли через пошту.

 

У Києві затримали двох товаришів за збут психотропів вартістю 2,5 мільйона гривень. Спільники піймалися, коли намагалися надіслати чергову посилку. За вчинене їм загрожує до 10 років ув’язнення. Про це повідомляє поліція Києва.

 

Шляхом реалізації оперативної інформації співробітники Дарницького управління поліції за оперативного супроводу Управління боротьби з наркозлочинністю у Київській області і за процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримали двох приятелів, які збували психотропну речовину – сіль PVP. За цим фактом почато досудове розслідування.

 

Як зазначив начальник відділення загальнокримінального напряму Дарницького управління поліції Вадим Яворенко, правоохоронці встановили особи наркоділків і провели особистий обшук їхніх речей.

 

“У пакеті одного з чоловіків ми знайшли дев’ять посилок із косметичними засобами, але насправді всередині банок були зіп-пакети із психотропом PVP. В іншому рюкзаку ми виявили ще 6 кілограмів психотропної речовини. Усі заборонені засоби направлено на проведення експертного дослідження. На сьогоднішній день їхня вартість, за цінами “чорного ринку”, становить близько 2,5 мільйонів гривень”.

 

Зловмисників затримали. Ними виявилися раніше не засуджені уродженці Харкова, 2000 року народження. Нині вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

 

Стосовно фігурантів слідчі поліції Києва відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне провадження, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів у великих розмірах, і за погодженням з окружною прокуратурою готують зловмисникам повідомлення про підозру. Санкція статті визначає від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Нагадаємо, раніше в Києві затримали 20-річну дівчину, яка разом із спільниками налагодила канал зі збуту психотропних речовин. Зловмисники ховали небезпечні психотропні речовини у відрах із штукатуркою.

 

Джерело Блогинг