Опубліковано алгоритм роботи ТРЦ Києва під час повітряної тривоги

Фото: ua-retail.com Розроблено алгоритм роботи ТРЦ Києва під час повітряної тривоги

Людям не слід користуватися ліфтами під час евакуації, а рекомендується швидко спуститися до укриття під час тривоги.

 

Опубліковано алгоритм дій для власників та відвідувачів торгово-розважальних центрів під час повітряної тривоги. Про це повідомляє прес-служба КДВА.

 

Наголошується, що власникам ТРЦ необхідно забезпечити готовність системи оповіщення, визначити найближчі укриття для відвідувачів та персоналу, позначити маршрути евакуації до укриття, відкрити двері запасних виходів, розробити чітку інструкцію для працівників та розмістити на видному місці інформацію для відвідувачів щодо дій під час тривоги.

 

Крім того, необхідно періодично нагадувати відвідувачам про алгоритм дій у разі загрози, організувати швидку евакуацію ТРЦ у разі загрози, перевірити приміщення на відсутність людей після евакуації та запровадити обмеження щодо кількості відвідувачів за потреби.

 

Відвідувачам рекомендують не залишати дітей без нагляду, уважно стежити за сигналами тривоги, дотримуватися вказівок адміністрації закладу та у разі оголошення евакуації негайно покинути приміщення.

 

Також людям не слід користуватися ліфтами під час евакуації, а рекомендується швидко спуститися до укриття під час тривоги або оперативно сховатися у разі відсутності захисної споруди поблизу.

 

Нагадаємо, у Києві з 1 серпня весь громадський транспорт зупиняється під час повітряної тривоги.

 

Крім того, у МОН розповіли, що робити вчителям у разі сигналу “повітряної тривоги”.

 

 

 

Джерело Блогинг