Головну ялинку встановлять у Києві до 6 грудня

Фото: Новий канал На Софійській площі в Києві встановлять головну ялинку України

На Різдво та Новий рік у Києві не влаштовуватимуть жодних великих заходів, однак новорічна ялинка буде.

Головну ялинку країни цього року, за традицією, буде встановлено на Софійській площі у Києві. Таке рішення 27 листопада ухвалила Рада оборони столиці, повідомила пресслужба КМВА.

 

Зазначається що місто грошей не витрачатиме. Як і минулого року, ялинку встановлять і прикрасять за рахунок меценатів. Та з дотриманням режиму обмеження використання електроенергії.

 

Масових заходів, ярмарків та розваг на Софійській площі не передбачено. Якщо райдержадміністрації міста плануватимуть якісь святкові заходи в районах, то винятково з дотриманням правил безпеки, в місцях, де є укриття. І теж не коштом бюджету Києва, наголосили в КМДА.

 

Оскільки цього року українці відзначатимуть Різдво за новоюліанським календарем, ялинку розпочнуть встановлювати раніше, до 6 грудня. І приберуть до 10 січня.
 

Нагадаємо, готелі популярного гірськолижного курорту Буковель уже на 49% на заброньовані на новорічну ніч, трохи менше бронювань – на Різдво. В Одесі й Києві готелі заброньовані по 2% на різдвяну ніч, 8% і 1% – на новорічну.

Відомо, що осійські окупанти заборонили використовувати піротехніку, а також не будуть проводити масових новорічних заходів в анексованому Криму та російських областях, прилеглих до кордонів України.

Джерело Блогинг