У Києві в шкільному укритті під час тривоги обвалилася стеля

Фото: УНІАН (ілюстративне фото) У шкільному сховищі впала стеля

Під час повітряної тривоги діти були в укритті, стався обвал стелі через прорив труби, але ніхто не постраждав.

В одній зі шкіл Києва в укритті в той час, коли там перебували діти, обвалилася стеля. Про це сьогодні, 22 грудня, повідомили київські пабліки. Відео інциденту опублікував заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко.

“Київ. Під час повітряної тривоги діти були в укритті, стався обвал стелі через прорив труби. На щастя, ніхто не постраждав. Школа 1981 року. Вже встановлюються деталі. Слідчо-оперативна група та експертиза будуть найближчим часом”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в укритті нещодавно було проведено ремонт.

“Ми були в цьому укритті зовсім нещодавно – одразу після його ремонту, який було зроблено за небюджетні кошти благодійного фонду. Як бачимо, до безпеки треба підходити значно ретельніше!” – додає Ткаченко.

Зступник міністра не називає номер закладу, але київські ТГ-канали пишуть, що йдеться про школу №229.

Начальник КМВА Сергій Попко повідомив подробиці інциденту.

“Під час повітряної тривоги, в укритті однієї із шкіл Соломʼянського району зірвало вентиль батареї опалення. Стеля в даному укритті типу «армстронг» – з легкими плитами, які швидко увібрали в себе воду та набрякли. Внаслідок значного збільшення ваги за рахунок води, обвалився сегмент підвісної стелі”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що підрядна організація зобовʼязується до ранку понеділка усунути наслідки аварії. Роботи проведуть за позабюджетні кошти.

“Влада міста, керівники районів Києва та безпосередньо відповідальні за укриття докладають максимум зусиль, щоб усі обʼєкти цивільного захисту були безпечними. Ніхто не застрахований від позаштатних ситуацій, але ми зробимо усе можливе, щоб мінімізувати ризики таких аварій в майбутньому”, – додав керівник КМВА.

Нагадаємо, 1 червня у Києві уламки збитих ворожих ракет пошкодили поліклініку і житловий будинок. Загинули троє людей, серед яких було двоє дітей. Вони не могли потрапити в укриття, оскільки воно було зачинене. 

А нещодавно в Києві охоронець не пустив дітей у шкільне укриття під час ракетної атаки.

Зачинене укриття. Трагедія в Києві

Джерело Блогинг