У Києві за тиждень захворюваність на грип і ГРВІ серед дітей зросла на 50%

Фото: pixabay.com У Києві зростає кількість хворих на грип і ГРВІ

У Києві за програмою Громадське здоров’я для комунальних медзакладів придбано сучасні швидкі тести, здатні одночасно виявити одразу три захворювання: COVID, грип А та грип Б.

За четвертий тиждень січня в Києві зареєстрован 17 666 хворих на грип і ГРВІ, зокрема COVID-19, захворюваність серед дітей порівняно з попереднім тижнем зросла на понад 50%.Про це сьогодні, 29 січня, повідомила директорка департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург, пише пресслужба КМДА.

Гінзбург зазначила, що є досить складні випадки захворювання, які потребують лікування в умовах стаціонару.

“Одразу хочу особливу увагу закцентувати на дітях. Окрім того, що це одна з найуразливіших груп, саме діти приносять небезпечні віруси додому, заражаючи дорослих та сприяючи загальному поширенню захворюваності”, – сказала Гінзбург.

Директорка департаменту додала, що дитину будь-якого віку при найменших проявах ГРВІ слід залишити вдома і показати лікарю для визначення діагнозу й лікування, дорослим теж не варто легковажити, а необхідно консультуватися з лікарем.

Гінзбург зауважила, що в Києві за програмою Громадське здоров’я для комунальних медзакладів придбано сучасні швидкі тести, здатні одночасно виявити одразу три захворювання: COVID, грип А та грип Б.

“Дуже важливим це є і для стаціонарних закладів. Наявність таких високочутливих тестів убезпечує наші лікарні від спалахів хвороби. Адже людина, яка потрапила з будь-якою іншою проблемою, може виявитися хворою на грип або коронавірус і заразити і без того важких пацієнтів. Завдяки швидким тестам, при найменших ознаках ГРВІ хворого оперативно обстежать та, в разі необхідності, ізолюють для подальшого лікування”, – сказала чиновниця.

Раніше повідомлялоя, що у Вінниці лабораторно підтверджено перший летальний випадок від ускладнень грипу А. Померлий – вінничанин 1960 року народження, мав кількасупутніх патологій і не був вакцинований від COVID-19 та грипу.

Названо число штамів COVID-19, що циркулюють в Україні

Джерело Блогинг