У Києві засудили чоловіка, який підірвав гранату в парку Кіото

Фото: НАБУ Суд покарав чоловіка, який підірвав гранату в київському парку Кіото

Чоловіка, який підірвав гранату у парку Кіото у квітні 2018 року, засудили до 10 років ув’язнення.

Столичний суд призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі 39-річному чоловіку, який підірвав гранату на території парку Кіото, унаслідок чого поранення дістали п’ятеро людей. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури у вівторок, 30 січня.

 

Прокурори довели, що у квітні 2018 року, перебуваючи на території парку Кіото поруч із незнайомою йому компанією у складі п’ятьох осіб, обвинувачений із хуліганських мотивів дістав осколкову гранату Ф-1, активував її та кинув у напрямку людей.

 

Унаслідок дій зловмисника стався вибух з утворенням уламків, які розлетілися врізнобіч та завдали потерпілим тілесні ушкодження.

 

За сукупністю доказів суд визнав чоловіка винним у замаху на умисне вбивство, вчиненому з хуліганських мотивів, спричиненні тяжких тілесних ушкоджень, а також у носінні, придбанні бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

За скоєний злочин фігуранту призначили покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 15 грудня 2023 року на Закарпатті в будівлі Керецьківської сільської ради депутат підірвав три гранати просто під час засідання сесії. Внаслідок вибухів постраждали 23 людини включно із підозрюваним. Пізніше від поранень померли двоє постраждалих.

Джерело Блогинг