За “мінування” київської школи судитимуть підлітка з Буковини

Фото: 5 канал (ілюстративне фото) Підліток з Буковини повідомив про “мінування” київської школи і тепер постане перед судом

17-річний юнак відправив на електронну пошту київської школи лист про те, що будівлю закладу заміновано.

Неповнолітнього жителя Буковини судитимуть за неправдиве повідомлення про замінування школи у столиці. Про це сьогодні, 1 лютого, повідомила пресслужба Чернівецької обласної прокуратури.

Повідомляється, що 17-річний підліток відправив на електронну пошту київської школи лист про те, що будівлю закладу заміновано.

Працівники вибухотехнічної та кінологічної служб вибухових пристроїв і вибухонебезпечних речовин не виявили, а особу “жартівника” встановили співробітники кіберполіції.

“Як з’ясувалося, хлопець – активний користувач анонімних спільнот у месенджерах, учасники яких надсилають хибні повідомлення про замінування закладів освіти та державних установ. В одному із таких месенджерів він вихвалявся про рандомне замінування школи”, – повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо торік 1 вересня поліція отримала інформацію про замінування усіх середніх шкіл у Києві. Після ретельної перевірки ця інформація не підтвердилася.

4 вересня у Києві повідомили про “замінування” усіх шкіл і коледжів.

РФ залучає українських підлітків до повідомлень про “замінування” – СБУ

Джерело Блогинг