Укрветсанзавод забруднив тушами тварин понад 1,3 га земель

Фото: Офіс генерального прокурора У відібраних зразках ґрунту виявили значне перевищення показників вмісту сірки, суперфосфату, хрому, міді, цинку

Керівникові філії підприємства інкримінують забруднення і псування земель відходами, шкідливими для життя, здоров’я людей та довкілля, а також зловживання службовим становищем.

На Київщині викрито керівника філії держпідприємства, яке забруднило тушами померлих тварин понад 1,3 га земель. Про це у вівторок, 2 квітня, повідомили в Офісі генпрокурора України.

Посадовцю інкримінують забруднення і псування земель відходами, шкідливими для життя, здоров’я людей та довкілля, а також зловживання службовим становищем.

Повідомляється, що директор однієї з філій Укрветсанзаводу, який спеціалізується на переробці та утилізації відходів тваринного походження, організував злочинну схему отримання прибутку під виглядом утилізації відходів тварин. Потужності підприємства не дозволяли приймати та утилізувати велику кількість відходів тваринного походження, але керівник приймав їх понад граничну норму.

“У тому числі на утилізацію брали побічні продукти тваринного походження, непридатні для переробки. При цьому посадовець отримував гроші за нібито переробку простроченого продовольства в корм для тварин і добрива. Фактично ж такі відходи розміщувалися на території підприємства та на комунальних земельних ділянках за його межами. З метою прикриття таких злочинних дій відходи спалювали та засипали землею”, – йдеться в повідомленні.

У відібраних зразках ґрунту виявили значне перевищення показників вмісту сірки, суперфосфату, хрому, міді, цинку.

Шкоду довкіллю за забруднення та засмічення земель оцінили в понад 1 млн грн.

“На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Також встановлюються інші особи, причетні до злочину”, – йдеться далі в повідомленні. 

Раніше повідомлялося, що через масований обстріл російськими військами ДніпроГЕС у Запоріжжі стався витік нафтопродуктів у Дніпро. 

Атака на ДніпроГЕС: екологи оцінили шкоду довкіллю

Джерело Блогинг