Три рекорди: перший день квітня в Києві був напрочуд теплим

Фото: Сергій Бахмутов (ілюстративне фото) Київська погода продовжує вражати температурними рекордами

Середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і становила 17,3°С.

У перший день квітня у Києві було зафіксовано три температурні рекорди. Про це у вівторок, 2 квітня, повідомили в Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Перший рекорд: за даними кількарічних спостережень, мінімальна температура повітря у столиці виявилась найвищою для цього дня, оскільки не опустилася нижче 10,4°С. Попереднє рекордне значення 2017 року перевищено на 0,4°С.

Максимальна температура повітря досягла 24,6°С, що на 4,3°С вище попереднього рекордного показника 2016 року, – це другий рекорд.

Третій рекорд: середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і становила 17,3°С, що перевищило попередній рекордний показник 2021 року на 3,2°С, а кліматичну норму – на 10,4°С.

“За багаторічними показниками, така температура повітря відповідає кінцю травня”, – стверджують в обсерваторії.

Нагадаємо, в останній день березня київська погода побила два рекорди. Найхолоднішим днем місяця виявився 8 березня, коли мінімальна температура знизилась під ранок до 4,8 градуса морозу, а найтеплішим – 31 березня з максимальною температурою 25,3 градусів тепла.

Синоптики розповіли, яким буде квітень

Джерело Блогинг