У Чорнобильському заповіднику з’явився шакал

Фото: Вікіпедія (ілюстративне фото) Шакал звичайний

Шакал – падальник, він активно адаптується до антропогенного ландшафту, значно розширив свій ареал і дійшов аж до зони відчуження.

На околицях Луб’янки Бучанського району Київвщини виявили шакала. Про це у понеділок, 8 квітня,  повідомили в Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику.

Повідомляється, що раніше на території заповідника бачили тільки сліди, а тепер побачили саму тварину.

“У нас цікава новина: на території Чорнобильського заповідника (в околицях Луб’янки) помічено новий для Полісся вид великих хижих ссавців – шакал. Це тварина з сімейства псових, представник роду вовків. Він і схожий на вовка, проте голова не така лобаста, морда вужча, більш загострена, та й розміри менші”, – розповідають у заповіднику.

Зазначається, що шакал – падальник, він активно адаптується до антропогенного ландшафту, значно розширив свій ареал і дійшов аж до зони відчуження.

 

  Фото: Сергій Жила

“У більшості народів образ шакала – негативний, оскільки він уособлює боягузтво, нахабність, злодійкуватість і навіть підлість. Однак для природи – це ще один вид тварин, що має право на життя, особливо, якщо сам його активно виборює. Інша справа, як з часом поведе себе популяція цього хижака (якщо він зуміє закріпитись і розмножитись на заповідній території)? Кому стане конкурентом чи загрозою? …Цей новий гість – тимчасовий чи вже назавжди? Поки що невідомо”, – пишуть працівники заповідника.

Раніше повідомлялося, що окупанти вивезли тварин з заповідника Асканія-Нова до Росії.

Загарбники розміщують військову техніку у заповідниках – ЦНС

Джерело Блогинг