У Києві шахраї видурили пять млн гривень на “допомогу” дітям

Фото: Офіс генерального прокурора Викрито учасників псевдоблагодійного фонду

Вони запевняли, що збирають кошти на потреби дітей, які постраждали внаслідок війни Росії проти України.

Група псевдоблагодійників у Києві ошукали українців на 5 млн гривень під виглядом допомоги дітям. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора у вівторок, 9 квітня.

 

За даними слідства, підозрювані зареєстрували благодійний фонд та утворили call-центр. Оператори здійснювали телефонні дзвінки та розсилку повідомлень підприємцям, представникам різних організацій та звичайним громадянам з проханням долучитися до збору грошей.

 

Вони запевняли, що збирають кошти на потреби дітей, які постраждали внаслідок збройної агресії Росії проти України.

Втім, зібрані гроші фігуранти розподіляли між собою, а для маскування протиправних дій іноді переказували незначну частину грошей на благодійність аби показати, що начебто справді комусь допомагають.

З квітня 2022 року по червень 2023 року псевдоблагодійники привласнили близько 5 млн гривень пожертв.

 

Під час обшуків за місцями їх проживання правоохоронці вилучили докази протиправної діяльності.

Повідомлено про підозру трьом членам групи. Їм інкриміновано незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги. Підозрюваним обрано запобіжні заходи.

Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили групу аферистів, яка під виглядом благодійної допомоги хворим дітям ошукувала громадян на понад 12 мільйонів гривень.

Кожен п’ятий злочин – шахрайство: як не піддатися на хитрощі аферистів 

Джерело Блогинг