Затримано зрадницю, яка “зливала” дані про опорні пункти ЗСУ під Києвом

Фото: СБУ СБУ затримала на Київщині зрадницю

Після провалу ворожого наступу на столицю жінка згорнула розвідувальну активність та “залягла на дно”.

Служба безпеки затримала у Київській області зрадницю, яка на початку повномасштабного вторгнення Росії намагалась допомогти агресору захопити столицю України. Про це повідомила пресслужба СБУ в середу, 8 травня.

 

Протягом березня 2022 року вона дистанційно передавала росіянам геолокації підрозділів ЗСУ, які обороняли Київ. Найбільше ворога цікавили місця базування опорних пунктів, блокпостів та вогневих позицій важкої артилерії ЗСУ.

 

Після провалу ворожого наступу на столицю жінка згорнула розвідувальну активність та “залягла на дно”, щоб уникнути правосуддя.

 

Співробітники СБУ все одно викрили зловмисницю, задокументували її злочинні дії і затримали у власному помешканні.

 

Зрадницею виявилась місцева жителька, яка перебувала в агентурному апараті російської розвідки. За вказівкою окупантів вона об’їжджала на власному авто передмістя Києва та фіксувала локації найбільшого зосередження українських захисників. Особливу увагу звертала на вогневі позиції і протитанкові загородження на ключових автотрасах.

Отримані координати фігурантка надсилала у спеціально створений Telegram-бот російської спецслужби. Куратори з Росії використовували розвідувальну інформацію від агентки для планування наступальних операцій під час боїв за Київ.

 

Слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Наразі вона перебуває під вартою. Зловмисниці загрожує довічне ув’язнення.

 

Нагадаємо, раніше СБУ затримала інформатора російського “воєнкора”, який наводив ракети на Кривий Ріг.

Агенти ФСБ готували вбивство Зеленського – СБУ

Джерело Блогинг