У Києві на честь Євросоюзу названо проспект

Фото: Київська міська рада Проспект Правди перейменовано на проспект Європейського Союзу

Нову назву отримав проспект Правди, який колись було названо на честь центрального органу комуністичної партії Радянського Союзу газети Правда.

У Подільському районі Києва проспект Правди перейменовано на честь Європейського Союзу. Таке рішення ухвалили в середу, 8 травня, на пленарному засіданні III сесії Київської міської ради IX скликання, повідомляє преслужба Київради.

“Проспект Правди було названо на честь центрального органу комуністичної партії Радянського Союзу газети Правда. У час війни Київська міська рада ухвалила рішення деколонізувати проспект. На основі електронного рейтингового голосування було обрано нову назву – проспект Європейського Союзу. Назва запропонована на честь економічного і політичного союзу, який об’єднує 27 держав-членів, що розташовані в Європі. Європейський Союз – давній і надійний геополітичний, економічний, а віднедавна і військовий партнер України”, – наголосив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

Раніше повідомлялося, що в Києві  демонтують композицію на честь Переяславської ради під аркою Свободи українського народу (колишня Арка дружби народів).

У Києві на станції метро Звіринецька демонтували радянську назву

Джерело Блогинг