У Києві другий день поспіль високий рівень забруднення повітря

Фото: Скриншот Джерело утворення пилу перебуває за територіальними межами Києва

Мешканцям столиці рекомендується обмежити перебування на вулиці та щільно зачинити вікна вдома.

У Києві зранку у вівторок знову спостерігається високий рівень забруднення повітря. Зафіксовано наближення до гранично допустимої концентрації завислих частинок (пилу). Про це 23 серпня повідомляє Київська міська держадміністрація.

“Станом на 9:15 на лівому березі вміст зважених частинок становить 273 мкг/м3, на правому – 316 мкг/м3 (гранично допустима концентрація – 500 мкг/м3). Перевищення ГДК інших забруднюючих речовин, за якими здійснюються спостереження (оксид та діоксид азоту, оксид сірки, озон, формальдегід, оксид вуглецю, сірководень), не виявлено. Радіаційний фон перебуває в межах норми”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що джерело утворення пилу перебуває за територіальними межами Києва. Підвищення концентрації відбувається за рахунок переміщення повітряними масами пилу з південно-східного напрямку.

Мешканцям столиці рекомендується зачинити вікна вдома, не виходити зайвий раз на вулицю. Потрібно пити багато води, а також, за наявності очищувача повітря, ввімкнути його на максимум.

Нагадаємо, 22 серпня влада Києва вперше попередила про погіршення якості повітря. Пізніше повідомлялося, що територію України накрила імла каспійського “походження”.

Джерело Блогинг