Змусили тікати, а потім вбили: на Харківщині окупанти застрелили 13-річну дівчинку

Російські окупанти розстріляли колону машин, яка намагалась евакуюватися з окупованої території.

    Змусили тікати, а потім вбили: на Харківщині окупанти застрелили 13-річну дівчинку

Окупанти застрелили 13-річну Риту Горбик / Колаж фото Facebook/”Їх убила Росія”

Російські окупанти вбили 13-річну Риту Горбик з Харківщини. Вона їхала у автомобілі з написом “Діти”. Про це розповіла мама дівчинки.

Трагедія сталася 27 березня. Окупанти з автоматів розстріляли машину. Мама Рити бачила, як ворожа куля влучила дівчинці у голову. Вона була єдиною дитиною подружжя.

Рита з батьками жила у с. Степанки та навчалась у 7-му класі. Вона вивчала англійську мову та сама зацікавилась корейською. Вона мріяла полетіти у Південну Корею та займалася танцями. На останньому концерті у Харкові вона отримала гран-прі.

Російські окупанти заїхали у двір до родини та сказали їм тікати. Саме тоді Рита, батьки дівчинки та бабуся з дідусем намагались евакуюватися.

“Нам довелося виїхати, бо їх було дуже багато на танках! Це дуже страшно… А на виїзді з с. Вільхівка Харківської області наша машина з написом “Діти” була розстріляна з автомата. Дитині було пряме влучення в голову. Рита, бідненька, померла 30 березня у лікарні” – розповіла жінка.

Родина намагалася евакуюватися разом із сусідами – їхали колоною з трьох машин. Під час обстрілу загинула й бабуся дівчинки.