Кияни здали на макулатуру 25 тонн російських книг на авто для ЗСУ

Фото: Киевсовет Завершено перший етап збирання російських книг

Загалом було зібрано, орієнтовно, 48 тисяч книг, а це майже 25 тонн макулатури.

 

У київській муніципальній книгарні Сяйво книжки зібрали майже 25 тонн російських книг, які відправили на переробку. Про це повідомляється на сайті Київради у п’ятницю, 2 вересня.

 

Вказано, що завершено перший етап збирання російських книг, а отримані від реалізації макулатури кошти будуть спрямовані на потреби захисників України. За півтора місяці книги принесли та надіслали поштою понад 1700 киян.

 

Загалом було зібрано, орієнтовно, 48 тисяч книг, а це майже 25 тонн макулатури, яку вже відвезли на переробку та отримали близько 98 тисяч гривень. Ці кошти буде витрачено на автомобіль для одного з батальйонів ЗСУ на передовій.

 

При цьому наголошується, що заставу за машину вже відправлено і вона йде з Європи до України, але грошей ще трохи не вистачає. Тому в муніципальній книгарні оголошено продовження збору російських книг.

 

“Кожному, хто принесе та здасть російську книгу, буде надано знижку 10% на купівлю нових книг, які варті справжніх українців. Збір триває за адресою вул. Велика Васильківська, 6”, – йдеться у повідомленні.

 

 

Раніше у кількох бібліотеках міста Рівного організували збирання книг російської літератури, щоб відправити на макулатуру. Виручені гроші також відправлять ЗСУ.

 

Нагадаємо, у Мінкульті розповіли, які російські книги потрібно вилучити з бібліотек.

 

З бібліотек України планують вилучити понад 100 млн книг

 

 

Джерело Блогинг