Експерт спрогнозував, коли в окупантів підуть критичні проблеми зі снарядами

На даний момент дефіцитними у росіян поступово стають боєприпаси ствольного і реактивного типу, каже військовий експерт Олександр Коваленко.

    Експерт спрогнозував, коли в окупантів підуть критичні проблеми зі снарядами

Експерт спрогнозував, коли в окупантів підуть критичні проблеми зі снарядами / Генштаб ЗСУ , president.gov.ua

В кінці осені 2022 року або початку зими ситуація з боєприпасами в армії російських окупантів перейде з дефіцитної стадії в гостру або критичну. Таку думку висловив відомий військовий експерт Олександр Коваленко, повідомляє портал “УНІАН”.

На даний момент дефіцитними у росіян поступово стають боєприпаси ствольного і реактивного типу, говорить фахівець.

“На сьогоднішній день практично всі склади БК в Курській, Бєлгородській і Ростовській області виснажені. Основна маса поставок боєприпасів ведуться зі складів ЦВО і ВВО. А це тисячі кілометрів і з таким підвезенням просто неможливо здійснювати якісне забезпечення передових підрозділів БК. На сьогоднішній день російське командування за домовленістю з Мінськом отримало доступ до 1405, 1398, 1886 складів і 25, 43, 46 арсеналів зберігання боєприпасів. За серпень вони вивезли понад 12 тисяч тонн боєприпасів, для скорочення часу підвезення. Ось тільки Білоруська кубушка не нескінченна”, – вважає Коваленко.

Видео дня

На думку експерта, в найближчі два-три місяці російська армія ще буде забезпечена боєприпасами всіх калібрів у міру необхідності. А ось в кінці осені і на початку зими ситуація з боєкомплектом у окупантів перейде з дефіцитної до гострої або критичної.

“Стріляти вони не припинять, звичайно ж, але зможуть робити це зі значно меншою інтенсивністю, що в значній мірі позначиться на їх можливості тримати оборону по всіх плацдармах. Адже як тримати оборону, якщо тобі необхідно випустити на добу 60 тисяч снарядів, а тобі підвезли 10 тисяч. А завтра 5 тисяч. А післязавтра взагалі не було підвозу”, – резюмував експерт.