Метеорологи підбили підсумки спекотного літа у Києві

За літо у Києві встановлено вісім температурних рекордів

Цього літа середня температура повітря в столиці України склала + 21,6 ºС, що на 1,2 градуса перевищило кліматичну норму.

Цього року літо у Києві потрапило до п’ятірки найспекотніших із 1881 року. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського у п’ятницю, 2 вересня.

Цього літа середня температура повітря в столиці України склала +21,6 ºС, що на 1,2 градуса перевищило кліматичну норму та забезпечило п’яту позицію серед найтепліших. При цьому найбільше відхилення від кліматичної норми мав червень.

За даними спостережень метеостанції, найхолодніше було 18 липня, коли температура під ранок опустилася до +11,5°С, а найбільш спекотним і рекордним виявилося 29 червня, коли температура після полудня піднялася до +34,4°С.

Усього за літо у Києві встановлено вісім температурних рекордів, більшість із них – чотири – у червні.

Кількість опадів за літо на проспекті Науки становила 142 мм, або 72% від кліматичної норми. Літо-2022 увійшло до двадцятки найсухіших у Києві з 1891 року.

Напередодні повідомлялося, що серпень у Києві став одним із найспекотніших. Протягом місяця було зафіксовано три температурні рекорди. Він став дев’ятим найтеплішим у столиці за 142 роки спостережень.

Також повідомлялося, що синоптики прогнозують відчутне похолодання на початок вересня.

Джерело Блогинг