Путін під Новий рік може знову кинути війська на Київ з Білорусі – Арестович

Армія України зможе розбити утворене угруповання окупаційних військ, але воно створить проблеми, каже радник голови ОП.

    Путін під Новий рік може знову кинути війська на Київ з Білорусі – Арестович

Путін під Новий рік може знову кинути війська на Київ з Білорусі – Арестович/ Reuters, УНІАН

Російський диктатор Володимир Путін накопичуватиме свої сили у Білорусі й створить там нове угруповання російської армії. Він може кинути це угруповання у новий наступ на Київ за певних умов. Проте загарбники не будуть готові йти в атаку з півночі найближчим часом – наступ буде можливий лише ближче до Нового року.

Захопити українську столицю їм не вдасться, але російські загарбники створять Україні проблеми. Таку думку висловив радник Офісу президента Олексій Арестович у розмові з російським журналістом і правозахисником Марком Фейгіним.

“Вони будуть створювати угруповання, воно загрожуватиме Києву і за певних умов вони можуть кинути його у бій. Воно не буде підготовлене, не вирішить завдання із захоплення столиці, ми його знищимо, але проблему нам складе”, – зазначає Арестович.

При цьому на запитання про ймовірність такого нападу з півночі радник голови ОП відповів жартом: “50 на 50 – або підуть, або ні”.

За словами Арестовича, спроба знову атакувати українську столицю “вкладається у логіку Путіна”, тому відкидати такого варіанту не можна. Для російського диктатора важливо, щоб його війська “поперли”, каже радник очільника ОП.

Арестович зазначає, що у найближчий час окупантам не вдасться накопичити достатньо сил для наступу з півночі. Достатню кількість сил вони можуть зібрати не раніше ніж наприкінці листопада або на початку грудня.