РФ ще довго тероризуватиме українців “шахідами”, 30% дронів доходять до цілі – Буданов

РФ купує "мопеди", бо запаси ракет в окупантів вже майже вичерпані.

    РФ ще довго тероризуватиме українців "шахідами", 30% дронів доходять до цілі - Буданов

РФ буде ще довго тероризувати українців іранськими дронами / Колаж скріншот , Mil.gov.ua

Російські окупанти тероризують українців іранськими дронами-камікадзе Shahed-136. Це може тривати ще довго. Про це заявив глава Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов, повідомляє Українська правда.

Росія продовжує постійно замовляти “шахідів”, що не дає їм опинитися в дефіциті. За даними Буданова, зараз окупанти атакують українські міста дронами вже з другої партії.

Варто відзначити, що українська ППО знищує близько 70% “мопедів”.

“Станом на 22 жовтня вони застосували близько 330 “шахідів”. З них, наскільки я пам’ятаю, 222 були збиті. Інші в тій чи іншій мірі дійшли до своїх цілей — не завжди до своїх, іноді десь поруч, але 30% дронів доходять до цілей. Одноразова поставка партії – це близько 300 одиниць”, — сказав Буданов.

Таким чином Буданов підрахував, що РФ замовила близько 1700 дронів всіх типів. Однак ще не всі були отримані, бо їх потрібно ще виготовити.

У розвідці зазначили, що у Росії вже видно жорсткий дефіцит високоточних ракет, їх запаси майже вичерпані.

“Терор з використанням “шахідів” насправді може бути ще довго. А ось з використанням ракет – ні, тому що запаси майже вичерпані. Що стосується “Іскандерів ” – це близько 13% залишилося, по ракетах типу “Калібр-ПЛ”, ” Калібр–НК ” – це близько 43%, по ракетах х-101 і х-555 теж близько 45%. Просідати нижче 30% взагалі дуже небезпечно, тому що це вже йде НЗ (недоторканний запас – Главред)”, — сказав Буданов.