Поставлять під загрозу існування країни: чому Україні не можна зараз сідати за стіл переговорів з РФ

Якщо піддатися на провокації Кремля та сісти за стіл переговорів, це заморозить конфлікт і надасть РФ важливий перепочинок для переозброєння та перегрупування.

    Поставлять під загрозу існування країни: чому Україні не можна зараз сідати за стіл переговорів з РФ

Будь-які переговори з Росією повинні проходити на умовах України / Фото Reuters

На даному етапі війни переговори України та Росії неприпустимі. Будь-які переговори можуть приректи мільйони українців на життя в російській окупації та поставлять під загрозу існування країни.

Про це йдеться в статті журналіста Марка Темницького, опублікованій на сайті The Atlantic Council 27 жовтня.

За його словами, якщо піддатися на провокації Кремля та сісти за стіл переговорів, це заморозить конфлікт і надасть Росії важливий перепочинок для переозброєння і перегрупування.

Припинення вогню позбавить українську армію військового імпульсу, яким вона зараз користується, і дозволить російському диктатору Володимиру Путіну врятувати своє вторгнення. У цей час звільнення українців на тимчасово захоплених Росією територіях затягнеться або взагалі може не відбутися, вважає експерт.

Темницький додає, що немає жодних ознак того, що Росія зацікавлена у припиненні війни.

“Припинення вогню залишить п’яту частину України під контролем Кремля і прирече мільйони українців на безрадісне і невизначене майбутнє під безстроковою російською окупацією. Слідчі ООН вже підтвердили, що Росія винна в скоєнні воєнних злочинів в Україні. Багато спостерігачів вважають кінцевою метою вторгнення геноцид українського народу”, – йдеться в статті.

Аналітики, які виступають проти переговорів України та Росії, в якості ще одного аргументу наводять припущення про те, що все, крім поразки в Україні, підготує ґрунт для подальших агресивних воєн Кремля.