Одночасний удар дронами з повітря і з моря: журналіст про потужні вибухи на базі ЧФ

Засоби реагування і оборони морської бази, наявні у росіян, не впоралися з атакою, підкреслив Юрій Бутусов.

    Одночасний удар дронами з повітря і з моря: журналіст про потужні вибухи на базі ЧФ

У Севастополі прогриміли потужні вибухи / Telegram

Потужні вибухи на базі Чорноморського флоту РФ у захопленому Севастополі відбулися в результаті того, що вперше проведена масштабна атака надводними дронами і БПЛА, заявив журналіст Юрій Бутусов.

Він констатував, що типові засоби реагування і оборони морської бази, наявні у росіян, не впоралися з цією атакою. Своєю думкою журналіст поділився в ефірі Радіо НВ.

За його словами, один з кораблів, до яких підпливають надводні дрони і, ймовірно, уражають їх — це фрегат того проекту, до якого належить Адмірал Макаров, а крім нього були вражені ще як мінімум два десантні кораблі рашистів.

Співрозмовник звернув увагу на те, що дрони для повітряної та надводної атак були зроблені українськими фахівцями з високим рівнем інженерних знань.

“І, звичайно, координація, те, що було завдано одночасно удар дронами з повітря і з моря — це абсолютно безпрецедентне за своїм масштабом технічне завдання. Розуміючи те, що подібна операція була проведена вперше в світі, думаю, можна це розцінити як величезний технічний успіх”, — додав Бутусов.