РФ формує ударний кулак: експерт назвав головні напрямки ворожого штурму

РФ прагне вийти на оперативний простір і через узбережжя Дніпра намагатися прорватися на Запоріжжя.

    РФ формує ударний кулак: експерт назвав головні напрямки ворожого штурму

РФ може піти в наступ на двох напрямках / генштаб ЗСУ

Росія має досить обмежені можливості щодо забезпечення і посилення угруповання на правому березі Дніпра. Тому окупанти намагаються створити ударне угруповання з метою подальшого просування на двох можливих напрямках.

“Перший напрямок – це, безперечно, Миколаїв. Для того, щоб взяти під контроль хоча б частину узбережжя українського Чорного моря, яку вони зараз не контролюють зовсім. І другий напрямок – на Кривий Ріг”, – заявив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі інформаційного телемарафону.

За його словами, на сьогоднішній день важко сказати, який напрямок загарбники вважають як основний, тому зараз можна розглядати обидва ці напрямки як ймовірні і рівнозначні.

“Щодо Криворізького напрямку, тут треба дивитися трохи далі. Не є метою на сьогоднішній день взяти Кривий Ріг, але є мета вийти на оперативний простір і через фактично узбережжя Дніпра намагатися прорватися на Запоріжжя. Адже не забуваємо, що як на правому березі накопичуються сили, так і на Лівому березі противник накопичує сили. І очевидна його спроба прорватися в район Запоріжжя”, – сказав експерт.

Він також підкреслив, що Запоріжжя – це додаткові мости і це стратегічно важливо для них у разі продовження активізації бойових дій саме на правому березі Дніпра.