Що робити якщо застрягли в ліфті під час вимкнення світла–алгоритм дій

Не можна натискати на усі кнопки поспіль і намагатися відчинити двері самостійно – це дуже небезпечно.

    Що робити якщо застрягли в ліфті під час вимкнення світла–алгоритм дій

Що робити, якщо ви застрягли в ліфті під час вимкнення електрики/ УНІАН

У періоди стабілізаційних відключень електроенергії краще не користуватися ліфтами в багатоповерхівках. Українцям надають графіки відключень, проте варто враховувати, що у розкладі можуть бути відхилення. Тому краще припинити користуватися ліфтом уже за 30-40 хвилин до початку відключення.

Про це розповідається на сайті Київської міської державної адміністрації. У КМДА повідомили, що через відключення світла у столиці України збільшилася кількість викликів для деблокування дверей ліфтової кабіни.

У відомстві дали інструкцію, як діяти, якщо ви застрягли у ліфті у час стабілізаційних відключень:

1. Потрібно заспокоїтися і не панікувати.

2. Не можна натикати усі кнопки поспіль. Також не можна стрибати у ліфті чи намагатися самостійно відчинити двері.

3. Потрібно скористатися кнопкою виклику диспетчера або номером телефону аварійно-ліфтової служби і розповісти, де ви і що сталося.

Потрібні номери краще дізнатися заздалегідь. Якщо оголошення з цим номером немає у ліфті або вашому під’їзді, то його потрібно дізнатися у керуючої компанії, ОСББ або ЖЕКу. Варто попросити у них, щоб вони розмістили оголошення з цим номером телефону у під’їзді, а потім записати його собі у мобільний телефон, щоб завжди був під рукою про всяк випадок.

4. Якщо диспетчер чи аварійно-ліфтова служба не відповідають чи не можуть приїхати, телефонуйте рятувальникам на “101”.

5. Якщо ви застрягли у ліфті без мобільного телефону або у вас не ловить мобільна мережа, гукайте на допомогу.

6. Якщо в очікуванні аварійної служби вам стало спекотно, розстебніть чи зніміть верхній одяг. За наявності у вас води, споживайте її помірно. За потреби постеліть якийсь одяг на підлогу і сядьте, витягнувши ноги.

7. Коли приїде аварійна бригада, чітко виконуйте усі їхні вказівки.

    Що робити якщо застрягли в ліфті під час вимкнення світла–алгоритм дій

Що робити, якщо ви застрягли у ліфті/ КМДА

Відключення світла в Україні

Раніше у ресурсопостачальній організації YASNO пояснювали, що відключення електроенергії в Україні з недавніх пір чітко поділяються на два типи ‒ аварійні та стабілізаційні.

Ексміністр енергетики Іван Плачков пояснив, чому без вимкнення світла у Києві та області не обійтися. Через ракетні обстріли російських загарбників зараз у Києві та області працює лише один трансформатор з чотирьох. Щоб купити новий такий трансформатор, потрібно витратити 10-15 мільйонів гривень, і потім ще й чекати пів року, поки його виготовлять. А не вимикати той єдиний, який зараз працює, теж не можна, інакше він буде перевантажений.