РФ за два дні під Вугледаром втратила більше морпіхів, ніж за першу чеченську війну – Forbes

Російська атака була націлена на український гарнізон у Павлівці, за 45 км на південний захід від окупованого Донецька. Гарнізон відбив атаку російських військ.

    РФ за два дні під Вугледаром втратила більше морпіхів, ніж за першу чеченську війну - Forbes

155-та гвардійська бригада морської піхоти втратила понад 60 солдатів за два дні / Фото Міноборони РФ

Російська 155-а гвардійська бригада морської піхоти втратила 63 військовослужбовця в ході дводенного штурму українських позицій на сході України 4 листопада або раніше. Це була одна з найбільших втрат в одиночній операції для невеликої російської морської піхоти з часів чеченських воєн 1990-х років, пише Forbes.

Видання зазначає, що морська піхота є одним з кращих військ РФ, що залишилися після восьми місяців війни в Україні.

“Приречена російська атака була націлена на український гарнізон в Павлівці, в 45 км на північний захід від Донецька на Донбасі на сході України. Гарнізон відбив атаку російських військ”, – йдеться у повідомленні.

155-а гвардійська бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту з літа цього року є основним російським з’єднанням на цій ділянці. Ця бригада, що базується у Владивостоці, перебуває в Україні з того часу, як наприкінці лютого Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну.

Бригада чисельністю 3000 осіб і сотнями танків Т-80, бойових машин БМП-3 і БТР-82, мінометів та артилерії входила до складу російських сил, які безуспішно намагалися захопити Київ в перші тижні вторгнення. У квітні бригада відступила з Київської області в Білорусь, потім передислокувалася на Донбас, де кинула в бій батальйони, що залишилися, між Єгорівкою та Павлівкою.

“У тих небагатьох місцях, де наступають російські війська — Павлівка, а також Бахмут — вони зазнають великих втрат… і нічого не отримують”, — зазначає видання.