Крим вийде звільнити тільки силою зброї: експерт пояснив, чому

Військовий експерт Петро Черник вважає, що Крим не можна повернути Україні дипломатичним способом, а єдиний шлях звільнення – бойові дії.

    Крим вийде звільнити тільки силою зброї: експерт пояснив, чому

Крим вийде звільнити тільки силою зброї – експерт Петро Черник / Колаж УНІАН, посольство США в Україні

Тимчасово окупований півострів Крим у офіційного Києва не вийде повернути дипломатичним способом. Єдиний можливий спосіб повернення півострова – силою зброї. Про це в коментарі каналу “Еспресо” заявив відомий військовий експерт Петро Черник

“Війна – шлях обману. Хочу нагадати про блискучу Харківську операцію, яку провели Збройні Сили України. Операцію, яку насправді, мало хто зміг спрогнозувати і побачити. Тому, де відбудеться справжня концентрація удару і зосередження сил і засобів вгадати неможливо”, ‒ говорить він.

Черник також особливо зазначив – не варто сподіватися на силу дипломатів у питанні повернення Криму. прокоментував питання деокупації Криму Україною.

“Головною стратегічною метою для України є звільнення всіх тимчасово окупованих територій. І я не вірю в ніякі дипломатичні домовленості по Криму, як такі. Взагалі є дуже помилковий наратив, що дипломати щось вирішують. Дипломати є лише посередниками між центрами сили і тими людьми, які насправді приймають рішення. Крим може бути звільнений тільки військовим шляхом”, ‒ підсумував експерт.