Півтисячі вбитих і поранених щодня: у США розкрили катастрофічні втрати РФ в Україні

Володимир Путін не зможе в 2022 році досягти однієї з головних цілей — повністю окупувати Донбас, кажуть у Білому домі.

    Півтисячі вбитих і поранених щодня: у США розкрили катастрофічні втрати РФ в Україні

Названо втрати Росії в Україні / Фото radiosvoboda.org, УНІАН

Щодня втрати російських окупантів в Україні досягають 500 осіб убитими і пораненими.

Про це йдеться в матеріалі американського видання The New York Times. Співрозмовники журналістів з розвідки і Білого дому, кажуть, що президент Росії Володимир Путін не зможе в 2022 році досягти однієї з головних цілей — повністю окупувати Донбас.

Відзначається, що через велику кількість загиблих і поранених просування окупаційних військ на сході України сповільнилося і перетворилося на “виснажливе животіння”.

“Щодня гинуть або отримують поранення 500 російських військовослужбовців. Темпи просування ЗС РФ на Сході ще більш сповільнилися у зв’язку з прибуттям американських РСЗВ, які дозволили українським військам відбити деякі території і ускладнили доступ російських солдатів в інші райони”, — наводиться думка військових аналітиків.

У статті уточнюється, що у війні проти України РФ використовувала до 85% сухопутних підрозділів своєї армії, перекидаючи на фронт угруповання з віддалених федеральних округів. Для продовження наступу і небажання оголошувати загальну мобілізацію військове командування РФ вербує найманців, у тому числі з союзної Сирійської Республіки.

“Вони збільшили вік для призову в Росії і роблять інші речі, щоб підсолодити грунт для добровольців. Вони приваблюють людей звідусіль. Якщо вони не проведуть масову мобілізацію, а я не бачу, щоб вони були здатні на це в даний момент політично, вони опиняться в програші”, — прокоментувала ситуацію з нестачею кадрів старший співробітник Пентагону при адміністрації Барака Обами Евелін Фаркас.