У восьми областях України 13 листопада вимикатимуть електрику: усі деталі

Поки що екстрених відключень не планується, електрику вимикатимуть планово згідно з графіками, стверджують енергетики.

    У восьми областях України 13 листопада вимикатимуть електрику: усі деталі

Електрику 13 листопаа вмикатимуть у 8 областях України, але планово/ УНІАН

У неділю, 13 листопада, електроенергію вимикатимуть у восьми областях нашої держави. Очікуються планові відключення з 00:00 до 24:00. Вони діятимуть у місті Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській і Донецькій областях.

В інших областях України відключення світла не прогнозуються. Про це повідомили в “Укренерго”.

У компанії нагадали, що будь-які відключення електрики відбуваються лише через пошкодження частини енергосистеми країни російськими ракетами і дронами.

“Ремонтні бригади працюють цілодобово, але для відновлення високотехнологічного обладнання потрібен час. Будь ласка, не полишайте звички свідомо ставитись до споживання електроенергії. Особливо в години ранкового та вечірнього пікового споживання!”, – закликали українців в “Укренерго”.

    У восьми областях України 13 листопада вимикатимуть електрику: усі деталі

“Укренерго”

У той же час в ДТЕК “Київські електромережі” повідомили, що поки що екстрених відключень на цей день не передбачається, відбуватимуться планові відключення згідно з графіком.

“13 листопада відключення електропостачання будуть здійснюватися згідно з графіками стабілізаційних відключень. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб відключення тривали не більше 4 годин для кожної групи споживачів”, – йдеться у повідомленні на сайті ДТЕК “Київські електромережі”.

    У восьми областях України 13 листопада вимикатимуть електрику: усі деталі

ДТЕК “Київські електромережі”

Відключення світла в Україні

Нагадаємо, у столиці тривалість відключень світла може значно збільшитися. Як заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, це пов’язано з настанням холодів. За його словами, кожні 5-7 градусів зниження температури – це 10% споживання по території України в середньому. Обмеження електроспоживання в столиці з похолоданням можуть збільшитися, якщо пропускна здатність мереж, по яких електроенергія надходить до столиці, залишиться на такому ж рівні, як зараз.