Зеленський відверто зізнався, коли закінчиться війна

Україна не зацікавлена затягувати війну через обмежений ресурс, сказав Зеленський.

    Зеленський відверто зізнався, коли закінчиться війна

Володимир Зеленський / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський відверто розповів, коли закінчиться війна.

В інтерв’ю українським журналістам Зеленський відповів, що військово-політичне керівництво обирає те, як саме закінчити війну, а не часові межі її завершення.

“Ресурс у нас обмежений. Розтягувати війну ми не зацікавлені. Але вибираючи, як закінчити війну і термін, ми вибираємо, як закінчити війну. Ми могли б з вами віддати наші території і війни б не було. Народ, ми, я, ви всі вибрали правильний, чесний шлях. Так, такий складний, дуже складний, а для багатьох, на жаль, смертельний. І в ньому, коли такий вибір, потрібно дивитися на ресурс, тому що ми не знаємо, коли ця війна закінчиться”, – розповів Зеленський.

Зеленський зізнався, що не знає, коли закінчиться війна в країні, проте МВФ він сказав, що “скоро”.

“Тому про терміни війни – у мене розмови такі були з Міжнародним валютним фондом на самому початку (війни – ред.) – коли ми боролися за те, щоб закрити дефіцит нашого бюджету. ( … ) Там фінансисти кажуть: “скільки місяців ви думаєте і розраховуєте?” Тому що вони фінансисти, вони розраховують, вони розуміють, що є ось така сума і як її ділити на дні, місяці, тижні, не дай Бог, роки. Там я боровся за Україну і сказав: “Скоро”, — додав з посмішкою президент.