“Полетять на Москву”: Жданов пояснив, чому постачання ракет ATACMS досі під питанням

Жданов не став прогнозувати, коли передача довгоочікуваних ракет все ж таки відбудеться. Він зауважив, що на це питання дуже важко відповісти.

    "Полетять на Москву": Жданов пояснив, чому постачання ракет ATACMS досі під питанням

Є дві причини, чому Україна досі не отримала ракети ATACMS / Скріншот

Військовий експерт Олег Жданов назвав дві ймовірні причини, через які Україна ще досі не отримала від західних партнерів далекобійні ракети ATACMS. Зокрема, у Заходу немає гарантій, що ці ракети потім не полетять на Москву.

Про це Жданов розповів на своєму YouTube-каналі.

“Ми вже півроку б’ємо у дзвони, просимо, благаємо, випрошуємо ці оперативно тактичні ракети. На превеликий жаль, вони нам їх не дають”, – зазначив він.

Жданов не став прогнозувати, коли передача довгоочікуваних ракет все ж таки відбудеться. Він зауважив, що на це питання дуже важко відповісти.

Говорячи про причини, через які ЗСУ не отримують ракети такого типу, Жданов зазначив наступне: “Ми ведемо досить успішно бойові дії, немає проблем з розгромом російської армії. Так, у нас є труднощі з цим, але особливих проблем немає, ми все одно громимо, перемелюємо російську армію. Може бути, саме тому і не поспішають нам давати ці ракети. Може бути, тому що не можуть отримати від нас якісь залізобетонні гарантії, що ці ракети не полетять по території Російської Федерації”.