“Усе завалено тілами окупантів”: армія РФ біля Бахмута намагається штурмувати позиції ЗСУ

Бої біля Бахмута тривають практично цілодобово. Перерви між ними можуть становити лише 1,5-2 години.

    "Усе завалено тілами окупантів": армія РФ біля Бахмута намагається штурмувати позиції ЗСУ

Армія РФ біля Бахмута намагається штурмувати позиції ЗСУ/ 59-я ОМПБр Якова Гандзюка, скрін

Бої за місто Бахмут на Донеччині тривають майже цілодобово. Російські загарбники кидають багато сил, щоб захопити місто.

Ворожі штурми дуже інтенсивні, а перерви між боями становлять не більше, ніж 1,5-2 години. Про ситуацію на цьому напрямку розповів офіцер батальйону “Свобода” Андрій Іллєнко в ефірі телеканалу “Еспресо”.

Український воїн зазначив, що окупанти зазнають величезних втрат – підступи до міста практично встелені тілами російських військових.

За словами захисника України, противник здійснює спроби вести штурми як вдень, так і вночі.

“На Бахмутському напрямку бої тривають майже цілодобово. Може бути година-дві відносної перерви, а потім знову бій. Ворог намагається штурмувати наші позиції піхотою”, – зазначає Іллєнко.

На позиції бійців Збройних сил України російське військове керівництво жене мобілізованих і зеків. Іллєнко наголошує, що ситуація сейозна, там тривають запеклі бої.

“Бахмут – це українська фортеця, яка трималася, коли звільняли Харківщину, коли звільняли Херсонщину, і зараз продовжує триматися. Роль Бахмута величезна у війні, попереду багато боїв”, – додав український воїн.

Бої за Бахмут на Донеччині

Нещодавно повідомлялося, що українські військові просуваються вперед у Донецькій області. Поблизу Бахмута ЗСУ прорвали лінію оборони російських окупантів і просунулися на 3-5 км. Про це розповів військовий 109-ї бригади ТРО Єгор Фірсов.