Велику лаврську дзвіницю після тривалої перерви відкрили для відвідування

Фото: Суспільне Велика лаврська дзвіниця тепер доступна для відвідувачів

Благодійники допомогли профінансувати реставраційні роботи, щоб завершити основні моменти, пов’язані з відкриттям третього і четвертого ярусів дзвіниці для громадян.

Сьогодні, 22 листопада, у Києві для відвідування повністю відкрили Велику лаврську дзвіницю, передає Укрінформ.

“Я щасливий, що зараз до Лаври приходить дуже багато людей з ідеями зміцнення нашої духовної парадигми, наших мистецьких, культурних проєктів тощо. Усе це дуже важливо, щоб повернути Україну у Лавру, а Лавру – українцям. І ми над цим працюємо”, – сказав директор Національного заповідника Києво-Печерська лавра Максим Остапенко.

Директор повідомив, що востаннє роботи на цій дзвіниці проводилися ще у 2012 році, і тоді було проведено тільки першу чергу робіт.

“І фактично десятиліттями верхні яруси були недоступні для відвідувачів”, -підкреслив Остапенко.

Благодійники допомогли профінансувати реставраційні роботи, щоб завершити основні моменти, пов’язані з відкриттям третього і четвертого ярусів дзвіниці для громадян, але нижня територія дзвіниці і багато технічних елементів ще потребують додаткових робіт.

Раніше повідомлялося, що комісія Національного заповідника Києво-Печерська лавра повернула у державне користування 63-й та 64-й корпуси на території Нижньої лаври, де розташовувалася Київська духовна академія та семінарія УПЦ (МП).

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики України планує перевірити мощі святих у Києво-Печерській лаврі на автентичність. Гендиректор Національного заповідника Максим Остапенко припускає, що на експертизу може піти півроку.

Джерело Блогинг