Зеленський зустрінеться у Львові з Ердоганом і Гутеррешем: про що говоритимуть

Президенти України і Туреччини проведуть зустріч, в ході якої обговорять всі аспекти відносин двох країн. Потім відбудеться саміт за участю генсека ООН.

    Зеленський зустрінеться у Львові з Ердоганом і Гутеррешем: про що говоритимуть

Сьогодні у Львові відбудеться тристороння зустріч Зеленського, Ердогана і Гуттереша / Фото УНІАН, ОП

У четвер, 18 серпня, у Львові відбудуться тристоронні переговори президента України Володимира Зеленського, лідера Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана і Генсека ООН Антоніу Гутерреша.

Як повідомляє агентство Анадолу, під час зустрічі обговорюватимуться кроки, які можна зробити для припинення українсько-російської війни дипломатичним шляхом, шляхом посилення діяльності створеного механізму експорту українського зерна на світові ринки.

Там також уточнили, що Ердоган і Зеленський проведуть двосторонню зустріч, в ході якої “обговорять всі аспекти відносин” України й Туреччини, а потім відбудеться саміт в розширеному форматі за участю генсека ООН Антоніу Гутерреша.

Візит Ердогана в Україну запланований на четвер, 18 серпня. Президент Туреччини вперше відвідає Україну з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Тим часом Антоніу Гутерреш в середу вже прибув до Львова, щоби підготуватися до зустрічі з президентами України і Туреччини.

Зазначимо, 17 серпня Зеленський заявив, що в переговорах з РФ немає посередників, тому що їхнє проведення, в принципі, є неможливим.

“Ми роками хотіли переговорів, знаючи, що в будь-який момент може статися повномасштабне вторгнення і що ми не можемо жити постійно з тим, що буде повномасштабна війна. Ми розуміли, хто наш сусід і що в цілому відбувається, але Росія вибрала цей шлях, шлях руйнування всього живого, що є в Україні. Їй не потрібен був жоден посередник”, – сказав президент.