У Києві ліквідовано наркобанду з потужним “бізнесом”

Фото: Национальная полиция Украины Викрито чергове наркоугруповання

Під час слідчих дій вилучено майже 400 л нітроетану, з якого можна було б синтезувати близько 1 млн 200 тис. доз амфетаміну.

У Києві поліція ліквідувала злочинне угруповання, яке виготовляло в нарколабораторіях заборонені речовини і налагодило канал постачання наркотиків з-за кордону. Про це в середу, 10 березня, повідомила пресслужба Нацполіції.

Під час слідчих дій вилучено майже 400 л нітроетану, з якого можна було б синтезувати близько 1 млн 200 тис. доз амфетаміну.

Повідомляється, що до складу групи входило семеро жителів Києва та області.

“Організувала наркобізнес 39-річна місцева мешканка. Вона залучила до незаконної діяльності ще шістьох чоловіків, віком від 41 до 63 років. Зловмисники налагодили канал постачання прекурсорів та сильнодіючих лікарських засобів, а також виготовлення та збут амфетаміну і прекурсору фенілнітропропену по території всієї країни”, – йдеться в повідомленні.

Поліція також з’ясувала, що наркоторговці організували постачання нітроетану з країни ЄС і збут сильних лікарських засобів у зворотному напрямку.

“Для “бізнесу” вони облаштували чотири нарколабораторії з виготовлення прекурсору у власних помешканнях на Київщині. Їхні потужності дозволяли виготовляти понад 50 кг прекурсорів на місяць, з яких у подальшому виготовляли близько 40 кг амфетаміну”, – розповідають у поліції.

Зазначається, що для конспірації склад прекурсорів зловмисники облаштували на ринку, де один з учасників працював охоронцем.

Збут наркотиків відбувався через логістичні компанії під вигаданими анкетними даними, а також з рук у руки постійним покупцям.

Під час 17 одночасних обшуків поліція вилучила майже 400 л нітроетану, 25 кг різноматнітних прекурсорів, більше 4 тисяч пігулок МДМА, амфетамін, канабіс, лабораторне обладнання, зброю та набої, два автомобілі, які фігуранти використовували у своїй злочинній діяльності. У поліції зазначають, що орієнтовна вартість вилученого за цінами чорного ринку становить 122 мільйони гривень.

Затримано сімох учасників угруповання, їм повідомлено про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

За вчинене зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, поліція  викрила міжнародний наркосиндикат із прибутком у 135 мільйонів гривень на рік.

Раніше повідомлялося, що на Черкащині поліція затримала понад 40 членів злочинної організації, яка продавала наркотики у всьому регіоні.

Джерело Блогинг