Військовозобов’язані залишать заставу: деталі оформлення дозволів на робочі поїздки за кордон

З першого вересня оформити дозвіл на виїзд за кордон можна буде на порталі "Дія" в кілька кліків.

    Військовозобов'язані залишать заставу: деталі оформлення дозволів на робочі поїздки за кордон

Військовозобов’язаним дозволили виїзд за кордон / dpsu.gov.ua

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів подробиці рішення Кабінету міністрів України, яке дозволить підприємцям виїжджати в робочі відрядження за кордон.

Як написав він у своєму Telegram-каналі, з першого вересня оформити дозвіл на виїзд за кордон можна буде на порталі “Дія” в кілька кліків.

“Скористатися послугою зможуть фізичні особи-підприємці та юридичні особи. Виїхати з країни для робочого відрядження можна буде не довше, ніж на 7 днів”, – написав Федоров.

Зазначається, що для підготовки до старту “єВідрядження” фізичні особи-підприємці та юридичні особи повинні: подати податкову звітність, сплатити єдиний соціальний внесок та за 7 днів до відрядження внести 200 тис.грн на рахунок Ощадбанку.

“Важливо, щоб середня зарплата в компанії була не менше 20 тис.грн. Одночасно відправити у відрядження підприємство зможе не більше 10% співробітників”, – додав міністр.

читайте такожДозволено виїзд за кордон деяким чоловікам призовного віку: названі умови

Нагадаємо, 19 серпня Кабінет міністрів дозволив з 1 вересня 2022 року виїзд за кордон на термін до 7 днів не більше 10 працівників експортно орієнтованих компаній, в яких середня заробітна плата не менше 20 тис.грн і відсутня заборгованість по податках і зборах перед бюджетом.