Повинні бути готові до будь-якого сценарію: британським військовим сказали готуватися воювати проти РФ – ЗМІ

Враховуючи війну в Європі, агресію РФ та стурбовані країни на кордонах Росії, британські солдати реалістично дивляться на те, що може статися.

    Повинні бути готові до будь-якого сценарію: британським військовим сказали готуватися воювати проти РФ – ЗМІ

Британські військовослужбовці “готуються, щоби протистояти будь-якій агресії” / Фото twitter.com/BritishArmy/media

У Великобританії солдатів закликали готуватися до того, що їх можуть відправити в Україну воювати проти Росії. Війна в Європі триває вже півроку, її не можна ігнорувати, тому військовослужбовці повинні бути готові до будь-якого можливого сценарію.

Уорент-офіцер Пол Карні закликав солдатів перевірити свою фізичну підготовку і подбати про своїх близьких. Він зазначив, що в разі їхньої відправки в Україну зв’язок з сім’ями може бути відсутнім тривалий час, пише Mirror,

“Я прошу, щоби ви зараз обговорили з ними потенційну відправку. Знайдіть номери мереж підтримки та відповідних людей, які можуть їм допомогти, наприклад, офіцера відділу соціального забезпечення та священика”, – закликав Карні.

Такий поворот подій допускає і генерал Річард Даннат, який раніше командував армією. За його словами, військовослужбовці повинні бути готові до будь-якого сценарію.

“Це не означає, що армія збирається вирушати в Україну, але обов’язком будь-якої армії в мирний час є підготовка до війни в кожному аспекті життя. Проте, враховуючи війну в Європі, агресивну Росію та стурбовані країни на кордонах Росії, цілком розумно, що британські солдати реалістично дивляться на те, що може статися”, – розповів генерал.