“Ніж у спину”: Данілов розповів, як Білорусь нахабно обманула Україну

Перед вторгненням військ РФ в Україну білоруська влада всіма правдами і неправдами божилася, що з їхньої території на нас ніхто не піде.

    "Ніж у спину": Данілов розповів, як Білорусь нахабно обманула Україну

Данілов розповів, як Білорусь нахабно обманула Україну перед вторгненням РФ/ УНІАН

Білоруська влада за декілька днів до повномасштабного вторгнення військ Росії в Україну переконувала українське військово-політичне керівництво, що з їхньої території ніхто не нападатиме на нашу державу.

Для України, яка насправді розглянула різні варіанти розвитку подій і готувалася до них, такий варіант став ударом ножем в спину. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю виданню “Бабель”.

“Пояснюю, чому для нас це був удар ножем у спину. За декілька днів до повномасштабного вторгнення було пряме спілкування нашого міністра оборони з міністром оборони Білорусі. Він гарантував, давав слово генерала, офіцера, що такого (загрози з території Білорусі – ред.) не буде”, – розповідає Данілов.

Також секретар РНБО нагадав, що вже наступного дня після згаданої розмови міністрів оборони двох країн між собою також поспілкувалися голови Держприкордонслужби України та Білорусі. І очільник білоруських прикордонників теж запевнив, що Україні нічого боятися з боку його держави.

Тому, за словами Данілова, Україна не розраховувала саме на такий формат розв’язання війни.

“Ми очікували, що може бути донецький, луганський напрями. Як варіант – харківський, але такої агресії, як 24 лютого, ми не очікували, розумієте?” – наголосив секретар РНБО.