Крим буде звільнено будь-яким шляхом — Подоляк

Раніше деякі світові лідери виступали лише за дипломатичний шлях деокупації Криму, але зараз вони змінили свою думку.

    Крим буде звільнено будь-яким шляхом — Подоляк

Михайло Подоляк розповів про способи деокупації Криму / Фото УНІАН

Анексований Росією ще вісім років тому Крим буде звільнений будь-яким шляхом, зокрема військовим. Це розуміє зокрема і світова спільнота. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, раніше деякі світові лідери виступали лише за дипломатичний шлях деокупації Криму, але зараз вони змінили свою думку і розуміють, що півострів буде звільнений будь-яким способом.

“Ця війна змінила всі акценти. Повністю змінила: і в глобальному, і в українському, і в російському вимірах. Росіяни вже свідомо розуміють, що всі ці 8 років казки про неприступну фортецю вони не працюють. Там їм ніхто не може гарантувати безпеку”, – сказав Подоляк в ефірі проекту Розмови про важливе на YouTube-каналі ТСН.

“Більше того, якщо до цієї війни в світі де-факто говорили, що росіяни контролюють цю територію, і це невелика небезпека для масштабної війни в Європі, то після початку війни 2022 року зникли будь-які перепони для того, щоб це говорити. Немає жодного дипломатичного шляху для звільнення Криму. Де-юре абсолютно чітко в міжнародному праві кваліфікується як територія України”, – сказав він.