Україна ні з ким не повинна погоджувати звільнення своїх територій – Данілов

Київ не повинен погоджувати із Заходом, яким способом Сили оборони повертатимуть населені пункти, захоплені РФ, і окуповані раніше Крим і Донбас.

    Україна ні з ким не повинна погоджувати звільнення своїх територій - Данілов

Олексій Данілов поставив крапку в питаннях щодо застосування далекобійної зброї / УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данилов заявив, що Україна не повинна ні з ким погоджувати звільнення своїх територій.

Під час розмови журналістка Наталія Мосейчук запитала Данілова, чи погоджено зараз звільнення окупованого РФ українського півострова Крим, наприклад, з Лондоном, Вашингтоном, Варшавою або Берліном.

“Ми не повинні погоджувати звільнення наших територій. Якщо мова йшла про незастосування на певних етапах озброєння, яке ми отримали від США, по об’єктах на території Російської Федерації – це трохи інша справа”, – пояснив Данілов.

Він підкреслив, що Крим ніколи не був російським – починаючи з тимчасової окупації півострова РФ в 2014-му, він все одно залишається нашою землею.

Також секретар РНБО заявив, що Україна у війні з агресором виконує найважливішу місію. За його словами, наше завдання зараз – не тільки відвоювання власної незалежності, а й запуск процесу деколонізації Росії, адже деякі із захоплених нею територій вже “хитаються”.